Vores 10. klasse

10. klasse på Taastrup Realskole

10. klasse på Taastrup Realskole er et tilbud om seriøs undervisning, spændende projekter, nærværende lærere, studieture, uddannelsesvejledning og nye venner.

Vi forventer, at du betragter skolen som en arbejdsplads, og at du møder hver dag – velforberedt og klar til at tage aktiv del i skolens arbejde. Til gengæld garanterer vi, at du bliver mødt af engagerede lærere, der er klar til at give dig den støtte, du har brug for i din faglige og personlige udvikling. Alle vores elever fortsætter på en ungdomsuddannelse – enten på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse.

Hvis du vil have et år med højt tempo, mange faglige udfordringer og spændende oplevelser, så er 10. klasse på Taastrup Realskole noget for dig.

Undervisning og fag

Du vil modtage undervisning i dansk, engelsk, matematik, idræt, science og tysk (hvis du også i dit tidligere skoleforløb har modtaget undervisning i tysk)

Ved årets begyndelse tester vi dig i dit faglige standpunkt i de enkelte fag, så vi kender dit niveau og kan tilrettelægge undervisningen bedst muligt for dig.

Alle skal til folkeskolens afgangsprøve FP10 i de obligatoriske fag: dansk, engelsk og matematik. Har du modtaget undervisning i tysk, går du også til afgangsprøve i det fag.

Temadag

En dag om ugen er forbeholdt temadag. Her kan alt ske – og det gør det! Denne dag er forbeholdt ture ud af huset, projektarbejder og lignende. Du vil blive undervist i forskellige emner, fx

• Privatøkonomi
  • Hvordan fungerer retssystemet?
  • Sund mad på en SU
  • Kunst og kultur
  • Nyhedsformidling
  • Og alt muligt andet….

I starten af skoleåret er det dine lærere, der har tilrettelagt temaerne, men eleverne har stor indflydelse på undervisningen og dens indhold.

Introtur og studierejse

Året begynder med en introtur, som vi bruger til at lære hinanden at kende – måske får vi også prøvet nogle grænser af.

Senere på året tager vi på en spændende og udfordrende studietur til en europæisk destination.

Du finder ansøgningsskema til 10. klasse under ind- og udmeldelser. Vi skal modtage din ansøgning inden den 15. februar 2018, hvorefter du indkaldes til et møde. Hvis vi herefter kan tilbyde dig en plads bliver du opkrævet et indmeldelsesgebyr på 1000 kr. samt et depositum svarende til en måneds skolepenge.

Husk, at der også skal søges i optagelse.dk. - her gælder den frist din UU-vejleder har meddelt.